Mix & Mastering

Ontvang het beste geluid

Als een artiest wil je je concentreren op het creatieve proces van het maken van je hit. Het creëren van een beat met een muziekproducer, het schrijven van songteksten en het bedenken van goede vocale melodieën zijn normaal gesproken de eerste dingen waar je je op zou richten. Er is echter veel meer aan het maken van een hit. Waarschijnlijk het meest onderschatte aspect van muziek is mixen en masteren. Maar wat is het en wat maakt het zo belangrijk?

  • Laten we beginnen met mixen. Er wordt een beat gemaakt van meerdere instrumenten en een nummer heeft meestal meerdere vocale lagen. Het volume van elke laag moet worden aangepast om het volledige nummer “in balans” te maken. Je wilt niet dat de gitaar te luid is of de drums te zacht in vergelijking met de piano in de totale mix.
  • Naast het balanceren van het volume van elk individueel instrument en elk vocaal nummer, kunt u panning toepassen. Panning betekent het aanpassen van het stereospectrum van een zangspoor of instrument. Het helpt om een songelement op te laten vallen en duidelijk te horen zonder te “botsen” met een ander zangspoor of instrument.
  • Egaliseren betekent het aanpassen van de gewenste geluidsfrequenties. Dus voor elk instrument of elk zangspoor kunt u de frequenties versterken of verlagen. Als u een voller geluid wilt, kunt u normaal gesproken de lagere frequenties versterken. Als u meer body wilt hebben in het geluid, is het stimuleren van de middenfrequenties de beste keuze. Om een geluid scherper te maken, kunt u de hogere frequenties verhogen. Nogmaals, het sleutelwoord is balans.
  • Wanneer deze stappen zijn voltooid, kunt u zich richten op aanvullende effecten zoals nagalm, vertragingen, filters of vervorming. De hoeveelheid waarin het effect wordt toegepast, kan ook worden “geautomatiseerd”. Dit betekent dat het effect tijdens het nummer wordt aangepast. Bijvoorbeeld in een beat break zou je willen dat de vocale reverb langer meegaat dan tijdens de beat.
  • Wanneer het mixen klaar is en het nummer perfect in balans is. Je kunt beginnen met masteren. Masteren is de term die wordt gebruikt voor het voorbereiden van je audiomix voor distributie. Masteren omvat kleine aanpassingen in de hoofdcompensatie, compressie, beperking en meer. Het proces verhoogt het volume van uw audio zonder de balans te verstoren. Wanneer een nummer goed wordt beheerst, zal het niet alleen goed klinken op een computerapparaat, ook in club of mobiele telefoon. Afwegingsproblemen en het verbeteren van audiokarakteristieken is het hoofddoel.
  • Als professionele geluidstechnicus kan ik je helpen je tracks te mixen en te beheersen. Ik zal ervoor zorgen dat de kwaliteit van je tracks zo goed mogelijk is, zodat je de nummers kunt uploaden naar platforms zoals Spotify, iTunes, Deezer en YouTube.

Ontvang het beste geluid

Als je geïnteresseerd bent om me je volgende nummer / album te laten mixen en beheersen, neem dan hieronder contact met me op en wees zo specifiek mogelijk over je project:
  • Kies een van de bovenstaande pakketten en klik op de “Email“  knop. Als je vragen hebt over welk pakket geschikt is voor jou, lees dan de Veel Gestelde Vragen of stuur een e-mail naar: klantenservice@eufame.com
  • Jij wordt veilig omgeleid naar PayPal voor betaling. Als alternatief kan jij ook betalen via Western Union of bankoverschrijving (neem contact op voor transactiegegevens).

Stuur me na betaling je beat en / of vocale nummers (idealiter in 24-bit WAV-formaat) via een filehosting-service naar klantenservice@eufame.com – Ik raad aan de gratis service WETRANSFER.COM te gebruiken – klik hier! Als alternatief zal ik contact met jou opnemen met een link om jouw audiobestanden naar mijn server te uploaden. Zorg ervoor dat alle tracks om 0:00 beginnen en duidelijke labels hebben (bijv. ‘Intro’, ‘Verse 1’). Zorg er ook voor dat er voldoende hoofdruimte is en dat jouw afzonderlijke tracks niet knippen of vervormd zijn. Hoe beter de kwaliteit die je me stuurt, hoe beter je uiteindelijke mix zal klinken!

  • Ik begin met het mixen van je muziek binnen 72 uur na betaling, meestal ontvang je de definitieve mix / master binnen een tijdsbestek van 2-7 dagen, afhankelijk van de grootte van het project. Alle definitieve bestanden worden via e-mail verzonden als downloadkoppelingen, samen met een ontvangstbewijs / factuur met de details van jouw bestelling.

 

Translate »